2 Nov 2013

Add A Gadjet

Assalamualikum =D


Now,dah masuk bulan November hari yang kedua.Cuti sekolah pon tak lama dah,lagi berapa minggu jer lagi.So apa rancangan korang cuti sekolah nanti?Melancong,having a picnic,shopping,buat bisnes..apa-apa jer lah asalkan aktiviti orang buat tu berfaedah,right?Okayh!Today,Syaz nak bagi tutorial add a gadjet yang ada dekat bahagian layout tu kan?So dah ready?Kalau dah ready,jom kita mulakan!

1.Mula-mula korang pergi ke Dashboard > Layout


2.Korang nanti akan dapat macam nie bila dah tekan kat Layout.Okay,then click add gadget.


3.Dapat tak?Okay,next scroll korang cari HTML/JavaScript.Faham?Okey,click kat HTML/JavaScript.

4.Lepas korang tekan jer HTML/JavaScript,korang akan dapat macam nie.



5.Dapat tak?Tepuk tangan sekali..yeah!Okey,korang isi lah apa-apa pon kat kotak HTML/JavaScript.Paste code atau isi apa-apa yang berkaitan.Okeyh?Bila dah paste atau dah siap semua,korang tekan button save.Tada!Siap sudah..jangan lupa tengok hasilnya okeyh?


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)