4 Nov 2013

Download Adobe Photoshop CS5

Assalamualaikum  =D


Bonjour!Hehee...selamat pagi!Dah ambik breakfast?Mesti special kan menu korang hari ni?Baguslah macam tu..Okey!Today,I have suprise for you..Do you wanna know?Shhhhhh!It's secret..So I will tell you in this entry...You really wanna know what I will give you?Are you sure??Okay,okay..testing,testing..(test suara dulu) ehem..ehem..ladies and gentleman,today I have special suprise for you.Before that,I wanna you scream like aaaaarrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhhh!Are you ready??Ladies and gentleman let me show the suprise that I have told you...Jeng,jeng.jeng....it's a Adobe Photoshop CS5!!So are you ready for tutorial?Put your hand on keyboard...

1.Pertama sekali,apa yang korang kena buat pergi kat sini.

2.Korang dapat macam niekan??


3.Lepas tu,korang tekan button DOWNLOAD atau MUAT TURUN.Tunggu tau,tunggu sampai habis download.Maybe lambat sikit nak tunggu habis download Photoshop CS5 nie.So korang kena sabarlah okey?

4.Dah habis download dah?Kalau dah,korang pergi ke files DOWNLOAD,dekat laptop korang.Faham tak??Biasanya kalau download apa-apa mesti dekat folder download kan?So korang pergi ke situ.

5.Next,korang mesti akan jumpa macam nie kan??Korang right click,lepas tu pilih " Extract Here "


6.Dapat tak??Bila dah extarct korang akan dapat macam kat bawah nie..


7.Korang buka folder yang dah diextract tadi tu.Then,lepas korang bukak korang nampak banyak folder kan?Jangan buang semua tu kalau korang buang,Photoshop korang tak akan menjadi.So yang photoshop tu korang cari dalam banyak-banyak folder.Korang akan jumpa Photoshop macam kat bawah nie yang Syaz buat petak merah tu.

(Klik pada gambar untuk lebih jelas)

8.Tadaaa!Photoshop korang dah ada..so kepada sesiapa yang berjaya download tu..tepuk tangan...

Kalau korang ada apa-apa problem,just tanya kat facebook,twitter atau dekat comment box.
So wish you good luck kepada sesiapa yang baru mencuba.
Bye and adeus :)

 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)