2 Nov 2013

Download Lagu Dari You Tube

Assalamualaikum =D


Anyeonghasaeyo..Macam mana sihat?Okay,Syaz hari ni buat tutorial download dari Youtube pulak.Banyak cara nak download lagu sebenarnya.Download dari 4 shared,weblagudotcom,mp3 skull banyak lah..Tapi Syaz bagi yang paling senang lah bagi Syaz..Tengok video jer terus download lagu..Okeyh,kita pergi download sama-sama.

1.Pergi ke You Tube

2.Cari video lagu yang korang nak download.Sebagai contoh Syaz ambik lagu tetap menantimu.

3.Ambik link video lagu yang korang cari tadi.Faham tak?Kalau tak faham,tengok gambar kat bawah.


4.Next,pergi dekat You Tube To MP3 Converter

5.Dah bukak?Okeyh,lepas tu korang pastekan link yang korang copy tadi tu kat kotak atas convert video.



6.Tekan "Convert Video".

7.Korang nanti akan dapat macam nie kan?Korang tekan Download.


8.Nanti secara automatic,akan terdownload sendiri.Biasanya sekejap jer download lagu kat sini.Tak sampai 1 minit pon.Sila lihat gambar di bawah.


9.Siap!Nanti korang tengok kat folder download,lagu tu akan ada kat situ.

Bye!
Annyeong-hi gyeseyo ( 안녕히 계세요)


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

1 comment:

ika zulkefli said...

nice info, tp selalu guna IDM ja :)

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)