4 Nov 2013

Download Photoscape Percuma

Assalamualaikum =D

Hai...dah ambik lunch??Kenyang dah??Alhamdullillah..ada jugak rezeki yang Allah bagi kat kita semua.Banyak nikmat yang Dia bagi.So hari ni Syaz nak buat tutorial Photoscape.Photoscape boleh buat printscreen yang selalu orang buat tu kan sebagai contoh yang nie kan..So dah ready??Ok jom kita taip menaip setiap abjad pada papan kekunci.


1.Firstly,korang pergi ke SINI.

2.Korang akan dapat macam nie kan??Tekan button Hijau tu " FREE DOWNLOAD ".


3.Korang akan dapat macam kat bawah nie,okeyh?Tunggu sampai habis download,biasanya kalau download Photoscape tak lama mana pon...tak sampai 10 minit.So korang sabar okeyh?Good boy and girl.


4.Bila dah habis download,kat bahagian bawah ada macam nie kan?Tekan anak panah yang kat bawah tu,lepas tu pilih Open.


5.Lepas tu,korang akan dapat macam nie kan..Tekan " RUN " .


6.Then,ada lagi kan macam kat bawah nie kan??Korang tekan " I AGREE-INSTALL " .


7.Sabar,sabar rakyat jelata..korang pergi ke folder download korang akan jumpa folder macam nie.Bukak folder tu.




8.Bila korang bukak korang akan jumpa Photoscape macam gambar kat bawah nie.Tekan yang Syaz buat petak merah tu.


9.Tadaaa!Korang dah ada Photoscape korang...bila korang bukak yang dalam petak merah tu jadi macam kat bawah nie.


So wish you good luck.Hope tutorial nie boleh membantu korang.Kalau ada problem just tanya at comment box atau fanpage blog Syaz.
Bye :)

 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

2 comments:

ezyra daniel said...

rajin awak buat tutorial...
kat lappy dlu ade ,tp lappy baru nie pkai photoshop...masalah nye tak reti pakai haha

budaqnakal jahat said...

ow...nanti saya buat tutorial kalau ada masa.. :)

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)