3 Nov 2013

Letak Cute Smiley Dalam Cbox

Assalamualikum =D


Good morning to my fellow friend..How are you today?Fine?Okay,today I have a special tutorial for you?Can you guess,what the kind of tutorial that I will show to you?Can guess??Yes!You're right!It's a cbox tutorial.So are you ready for that?Come on!Let's get start it!

1.Sign in cbox first.Sapa-sapa yang tak ada cbox tu..Sign up dekat sini.

2.Then,korang pergi ke Options.


3.Then,pilih smilies.

4.After that,korang dapat macam gambar kat bawah ni kan?



5.Lepas tu,korang paste URL smiley di bahagian URL.Automatic akan keluar smiley yang korang copy URL tadi tu kan?Di bahagian code,korang wajib isi..kalau tak isi macam mana nak ada smiley tu..korang letaklah simbol macam mane pon tapi jangan sama tau nanti smiley tu tak ada..Korang isi lah macam :) 
( >.<)  =(^.^)= $.$.Yang Alt.Code tu,tak payah isi pon tak apa kalau rajin isi lah apa yang korang suka.

6.Box tak cukup?Korang just tekan New Row.Automatic akan ada box baru kat situ.

7.Bila dah siap isi semua smiley kat cbox,korang just ekan Save changes and then tadaa!Dah siap.

Untuk smiley,korang pergi ke sini.
Okay,that's all!Bye! :)

 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png



No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)