21 Nov 2013

Printscreen Tanpa Mendownload Photoscape

Assalamualaikum =D




Hye!Apa khabar?Sihat?Dah solat zohor??Good,good..So hari ni Syaz nak buat tutorial pasal Printscreen guna keyboard.Mesti korang dah lama kan cari tutorial ni.So tutorial ni memang khas untuk korang so jom kita ikut tutorial kat awah nie..Jom!

1.First korang cari button yang bertulis "PrtSc SysRq" sebelah button F12.Dapat tak??Kalau tak cuba tengok gambar kat bawah.


Faham tak?


2.After that,korang pergi ke paint.Untuk ke paint korang tekan button window,then  pilih paint.Tengok gambar kat bawah kalau tak faham.



3.Dapat bukak?Good :) Next,korang perasan tak ada gambar macam File sebelah kiri atas.Perasan tak?Great..Korang tekan perkataan paste bawah gambar file tu.Tengok gambar bawah.



4.Okay nak siap dah ni  ^_^ Korang mesti save first.Untuk save korang tengok gambar kat bawah ni.



5.Tadaa!!Dah siap!!


It's easy,right??Comment kat comment box kalau menjadi.Kalau ada 
apa-apa just tanya kat cbox atau comment jer.Okey?Bye.. :)



 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)