24 Nov 2013

Scroll Bar Pada Archive(Denim Template)

Assalamualaikum =D




Happy weekend!Macam mana dengan hari minggu korang?Okeyh?Bagus,bagus..Hari ni Syaz buat tutorial 
pasal scroll bar pada archive.Tengok bawah nie.


Yang anak merah tu scroll bar..Jom mulakan!


1.Pergi ke Dashboard > Template > Edit HTML

2.Tekan Ctrl+F,cari code bawah nie.
<div id='ArchiveList'>
3.Jumpa tak?Good,good.. :) Lepas korang jumpa code tu perasan tak,ada kod yang ni "  <div class='widget-content'> sebelum code yang korang cari tadi.Maksud Syaz kat sini korang jumpa kod nie "<div class='widget-content'>" dulu sebelum code "<div id='ArchiveList'>" kan?

4.Next,gantikan kod yang kat bawah ni dengan kod " <div class='widget-content'> " dengan kod bawah ni.


<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>


5.Save.

Note:

  • Merah:Korang boleh ubah ketinggian scroll bar ikut kesesuaian blog.


No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)