21 Nov 2013

Sparkle Pada Header(Classic & Washed Denim template)

Assalamualaikum =D

Hai!Hari ni,Syaz nak buat tutorial yang special untuk korang.Special sangat tau..Nak tahu??Korang teka dulu apa?Yup..correct!Sparkle pada header.So korang tahukan sparkle macam mana?Tak tahu?Kalau tak tahu tengok gambar kat bawah.


Sekarang dah tahu?Klik pada gambar untuk nampak 
lebih jelas.


1.Classic Template   :Dashboard > Template
   Template Designer:Dashboard > Template > Edit HTML


2.Bagi pengguna classic template  cari code </style> .Untuk pengguna template designer pulak cari code
   /* Header


3.Copy code bawah nie
img{
cursor:vertical-text;
opacity:1.0;
}
img:hover{
background: url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1);
opacity:1.0;
cursor:vertical-text;
-webkit-transition:All 1s ease;
-moz-transition:All 1s ease;
-o-transition:All 1s ease;
}
4.Pastekan code yang korang copy tadi atas </style> bagi classic template and bagi pengguna template designer copy atas code  /* Header . Faham?Tengok bagi pengguna designer template.



Yang warna highlight merah tu code /* Header.Yang warna biru tu pulak code yang baru jer korang copy tadi.Faham??So code yang korang copy tadi tu yang banyak-banyak tu,paste atas /* Header.



5.Tekan "Save Template".Tadaa..Tengok dulu jadi ke tak,okeyh?


Notes:

  • Sparkle hanya nampak pada header sahaja.




Okay..That's only for this evening.Bye! :)


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)