10 Aug 2014

Download Video Dari You Tube

Assalamualaikum and Hai korang!Rasa rindu pulak dengan korang.So seperti  apa yang dijanjikan,Syaz nak kongsi tutorial dengan korang kan?So are you ready for it? Ok,ok...kita warm up dulu.Ok!Breath in.....breath out.Ok,ready?Jom!So hari ni,Syaz nak buat tutorial macam mana nak download video daripada You Tube.It's easy.So,jom kita start dengan tutorial no 1.

1.Firstly,you must go to the You Tube .

2.Dah?Ok!Now korang pilih video yang korang suka .Macam Syaz,Syaz pilih video Katy Pery lagu This Is How We Do.



2.Dah pilih?Ok,next korang pergi ke link ni.Bila korang bukak,korang nanti akan dapat macam gambar dekat bawah ni.


3.Dapat tak?Ok,great!Korang copy link atas You Tube.Faham tak?Kalau tak faham,cuba tengok gambar bawah ni.


3.Then,korang pergi ke link yang Syaz bagi tu.Yang ni  Cheatsgame4u(DownloadVideo) .

4.Ok!Lepas tu,korang paste dekat kotak yang tulis "Paste Your Youtube Video Url here".Dapat cari tak?Ok,great!Tak dapat jugak.Ok,don't worry I will help you.Tengok dekat gambar tu.



4.Faham?Ok kita teruskan dengan tekan "Download  Now" button.Then,nanti secara automatic,ada new tab keluar kan?Ok!Don't worry.Yang tu sebenarnya Tab untuk download video dari YouTube yang korang pilih tadi tu.Dapat macam dekat bawah ni kan?Kan?


5.Korang perasan tak,dekat bawah download links ada tulis FLV 240p,MP4 360p,MP4 720p,kan?Ok!Tekan "Download link".Korang pilih format FLV 240p.Jangan pilih yang lain tau.Nanti lama pulak korang nak tunggu video tu habis download.Nanti,automaticaly akan terdownload secara sendiri.

6.Ok!That's only.Easy,right?Kalau tak faham lagi,boleh comment dekat bawah entry ni.

Credict to:Kak Nur Farahuda
Bye.Syazのブログに従うことを忘れないでください。
See you soon.


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)