15 Aug 2014

Letak Gadjet Follower Di Blog

Assalamualakum & Hai!

So it's time for blog tutorial.Ok!Tutorial ni khas untuk new blogger and  tak lupa untuk blogger-blogger lain.Jom!Kita baca tutorial ni untuk maklumat lanjut.Eh!Kejap!Tutorial apa ni?Ok,ok!Syaz lupa nak bagi tahu tutorial apa yang Syaz nak buat.Tutorial ni ialah tutorial untuk menambah gadjet Follower.Contoh macam Syaz punya kat bawah ni.

Gadjet Follower


1.First pergi ke Dashboard.Tengok gambar bawah bagi yang tak kenal lagi apa itu " Dashboard ".



2.Next,pergi ke Layout.Untuk pergi ke " Layout ",kalau dari Dashboard tekan anak panah yang ke bawah tu.



3.Korang dapat macam gambar kat bawah ni kan?


4.Seterusnya,korang tekan " ADD A GADJET ".Lepas tu,akan ada gambar macam ni kan?Ok,korang tekan " MORE GADGETS ".



5.Korang scroll bawah.Cari " FOLLOWERS ".Nanti,korang jumpa macam gambar bawah ni,kan?Tekan yang dalam kotak  merah tu.


6.Last step is tekan button " SAVE "warna oren tu.Tadaaa!Dah siap.View blog korang first,mana tahu tak jadikan?

So that's only for today,see you soon. :D


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)