14 Aug 2014

Tutorial Tag Orang Dalam Entry

Assalamualaikum and Hai!

The first thing that I want to tell you is I am very very sorry sebab tak buat tutorial untuk korang.So by thethe way,Syaz ada hal sikit.So insyaallah Syaz akan update tutorial,ok?Ok..nampak tak tajuk tutorial kat atas tu?So...tak sabar?Ok!Before that,minum cold Vico.Then,jom kita mulakan.

1.Pergi ke link ni.

2.Then,korang cari gambar macam pensel yang warna oren.Dapat tak?Tengok gambar bawah ni.

Dalam bulatan merah.

3.Akan keluar macam ni kan?


4.Sape dapat tepuk tangan...yeah!Lepas tu,korang taip nama.Contoh,macam Syaz,Syaz tag IamIzzaty.Tengok gambar.




5.Next,korang highlight.Untuk highlight,Left click > Cari perkataan Link atas entry.Faham?



6.Nanti keluar macam ni kan?



7.Yang ni senang,korang pergi blog mana-mana.Then,copy link diaorang dan paste dekat kotak yang tulis "Which URL should this link to go?".Tekan button "OK".Faham?

8.Nanti,korang akan dapat macam gambar  bawah ni.Kan?Jangan lupa publish tau.Hehe lupa pulak... >.<


That's all.So harap korang faham.Kalau tak faham,boleh comment dekat comment box,ok?
オーケー!すぐに会いましょう :)













 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

3 comments:

Cik Nadyya said...

wah rajin bt tuto ^^

Abah Zuki said...

as salam wawa..satu tutorial yg hebat. abah zuki x terfikir pun ada cara mudah nak tag org dlm entri blog. thanks for sharing. abah ki follows this blog. no 95.

budaqnakal jahat said...

@abah zuki:Terima kasih sebab follow.
@Ciknadyya:Tak ada lah..biase jer

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)