3 Dec 2014

Cara Ambil URL Gambar di Google.

Assalamualaikum and 안녕!


" Kring,kring,kring...Aiskrim,aiskrim,aiskrim! "Eh!Syaz jual aiskrim ke?.Hehe..bukanlah.Syaz just saja-saja nak hiburkan hati.Syaz imagine Syaz pakai baju badut sambil pegang belon and jerit kuat-kuat " Aiskrim,aiskrim,aiskrim " .then,tiba-tiba ada sekumpulan budak kejar Syaz.Aiyooo!Haha...gurau je tu.Ok,ok!Lupa pulak,hari ni Syaz nak buat tutorial untuk newbie blogger.Suka tak,suka tak?Tanpa membuang masa,jom baca alif,ba',ta'.Eh,eh..bukan,bukan.Baca tutorial kat bawah.


1.Mula,mula korang pergi ke Google.Korang akan dapat macam bawah ni kan?





2.Korang cari gambar yang korang nak.Contoh,Syaz cari gambar 2NE1



3.Klik salah satu gambar.Lepas tu,right klik.Nanti keluar something,macam gambar bawah ni.


4.Korang choose  copy image url.Tengok anak panah merah tu.



5.Tadaa!Done!Korang letaklah kat mana-mana yang korang nak.Selamat mencuba.Jika ada pertanyaan,boleh tanya di bahagian comment box bawah ni.감사합니다  :)



 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

No comments:

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)