9 Jan 2016

Kebaikan Minum Susu Mariglod

Assalamualaikum...

Happy Saturday,guys!Kepada adik,adik yang bersekolah tu,belajar rajin,rajin tau.Kalau korang belajar bersungguh-sungguh,korang akan dapat capai cita-cita korang yang korang idamkan.Sis Syaz cakap series!Biarlah korang penat belajar sebab nanti bila dah sampai dekat masa depan korang tu,korang tak ada dah rasa penat.Korang akan menikmat hasil daripada usaha korang yang belajar bersungguh-sungguh dan bekerja keras tu.Apa yang yang Sis Syaz maksudkan kat sini,bila korang dah belajar bersungguh-sungguh,korang akan dapat masuk universiti yang best,best and bila dah habis universiti pulak,korang kan dapat kerja best,best macam arkitek,engineer,doktor and banyak lagilah.Apa-apa pun korang move on jer belajar and jangan sekali kali give up,okay?Think positive in everything you do,okay?

Anyway,untuk hari ni Syaz nak share dengan korang satu benda.Hmm..apa dia yang Syaz nak share tu?Aha!Syaz nak share dengan korang susu yang Syaz selalu minum setiap hari.Nak tahu susu apa?So let's check it out!Setiap hari,Syaz akan minum susu Marigold sebab susu Marigold ni banyak khasiat yang baik untuk badan kita semua.Kalau korang nak tahu,susu Marigold ni merupakan susu kegemaran nombor satu di Malaysia sebab susu Marigold lebih sedap berbanding susu biasa.



And paling penting susu ni adalah susu rendah lemak.So susu ni sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.Susu Marigold UHT ni seelok,eloknya diminum 2 gelas sehari.1 gelas untuk sarapan and 1 gelas lagi minum sebelum tidur supaya makanan dapat dihadam dengan baik.Seperti mana yang korang tahu,susu ni penting dan perlu diminum walaupun korang tak suka susu sebab susu ni dapat menguatkan tulang kita and mempunyai kandungan kalsium yang tinggi.Susu Marigold UHT ada pelbagai perisa and Syaz sure sangat yang korang akan suka punya bila minum susu ni.Antaranya perisa chocolate,full cream,low fat and strawberry.Syaz yakin sangat kebanyakkan korang mesti suka susu perisa Chocolate and Strawberry,kan?Haha..betul ke idok?


Syaz biasanya sebelum tidur akan minum segelas susu Marigold UHT supaya Syaz dapat tidur dengan lebih nyenyak dan Syaz lebih suka minum susu Marigold UHT sebab bila Syaz minum susu ni Syaz rasa macam nak minum banyak lagi.Kalau boleh satu peti tu penuh dengan susu Marigold.Hehe..

So Syaz kat sini nasihatkan korang untuk banyakkkan minum susu supaya tulang korang jadi lebih kuat.Nak badan sihat,korang mesti amalkan pemakanan yang sihat.Barulah korang dapat badan yang cantik and bebas daripada pelbagai penyakit.So jangan lupa dapatkan susu Marigold UHT di kedai yang berhampiran.Untuk maklumat lanjut,sila ke laman utama Marigold.Bye!Enjoy your days!


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

6 Jan 2016

New Year Giveaway 2016 By Izyan Athirah

Assalamualaikum

Klik Sini Untuk Join
GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016


NOTA TAMBAHAN :-
-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 5 PESERTA YANG BERTUAH.
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI
 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)



Assalamualaikum...

Morning semua!Alhamdulillah,syukur pada Allah sebab Allah beri peluang lagi kat kita untuk bertaubat padaNya.Alhamdulillah.By the way,ting ting ting..Syaz nak ajak korang untuk join giveaway daripada blogger yang cute ni Izyan Athirah.Hadiah apa yang dapat kalau join giveaway ni?Hehe..untuk pengetahuan korang,hadiah giveaway ni adalah hadiah misteri.Hadiah misteri?Ha!Nak tahu hadiah misteri apa,korang mesti join giveaway ni tapi tapi jangan lupa tau untuk follow semua syarat giveaway ni,okay?Apa-apa pun good luck korang.Bye!



 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

5 Jan 2016

New Year Giveaway By Dyllarezan



Assalamualaikum...

Hai korang and Happy New Year!So soalan pertama bila masuk tahun baru yang biasa ditanya,apa azam korang tahun ni?Mestilah setiap orang ada azam diaorang yang tersendiri,kan?Anyway..Happy New Year Syaz ucapkan.Semoga tahun 2016 merupakan tahun yang akan dapat memberi kita pelbagai kebaikan untuk kita semua.Insyaallah,amin..Firstly,Syaz minta maaf sebab tak dapat nak update entry sebab Syaz ada kerja sikit.Syaz minta maaf sangat,sangat.Syaz just blogwalking kat blog korang jer.And terima kasih banyak,banyak kat korang sebab korang follow,singgah and comment kat blog Syaz.Terima kasih..Apa-apa pun Syaz hargai jasa korang.Terima kasih sekali lagi.Sayang korang semua ketat,ketat...hehe.Untuk tahun baru ni,Syaz nak ajak korang untuk join giveaway yang superb awesome ni daripada kawan blogger kita iaitu Dyllarezan,Hadiah misteri menanti korang semua dan hanya 5 orang yang bertuah sahaja yang akan memenangi hadiah misteri tu.So apa lagi korang?Jom kita meriahkan segmen ni.Jangan lupa pulak tau follow semua syarat-syarat giveaway ni tau.Syaz nak ucapkan break a leg.Bye!


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png
 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)